fbpx

Tagine… Ja, hvad er det nu egentlig det er, og hvad kan den bruges til?

De fleste af os der ved hvad det er, kender den mest af alt, som et synkront køkkenredskab, til den ellers velkendte stegeso. Og der er man altså ikke helt galt på den.

En Tagine er nemlig det Nordafrikanske svar på den velkendte stegeso. Den er dog kegleformet og kan på ingen måde undgås at finde i de Nordafrikanske lande, som Marokko, Tunesien og Algeriet. Den er yderst velegnet til retter vi kender fra Marokko, som Couscous m.m. Det er meget almindeligt at man i disse lande går op i at kvalitet og konsistens, går hånd i hånd, og her er en Tagine altså, et “must have” i køkkenet.

Primært kan man tilberede de samme retter i en Tagine, som man kan i en stegeso. Dog skal man være opmærksom på, at der ikke kan være lige så meget væske, som i en stegeso. Så skal man For eksempel tilberede en hel kylling, skal man altså finde en af de større Taginer frem.

En Tagine er flot og findes i mange varianter.

En Tagine er flot og findes i mange varianter. De er endda blevet så populære i det Skandinaviske hjem, at mange har de helt almindelige pynte Tagines stående, kun til pynt. Ved en pynte Tagine, skal man IKKE proppe den på blusset eller i ovnen, da hverken glaseringen eller materialet, kan holde til dette. Så vær opmærksom på dette, inden køb af din Tagine. For eksempel har vi i Funité, delt kategorierne op i både Tagine og pynte Tagine, så du ikke er i tvivl om, hvad der ender i dit køkken.

Vi har nedenunder tilføjet en video, der viser hvordan du så bruger dette vidunder, så du rigtig kan komme komme igang i køkkenet:

God kokkerering!

-Funité